Google Analytics Opleiding

  • Rapporteert u regelmatig op basis van Google Analytics, maar bent u niet zeker of u alle cijfers juist interpreteert, of wilt u er meer uithalen?
  • Hebt u AdWords, Facebook campagnes, e-mailmarketing, … en wilt u eindelijk eens werk maken van het begrijpen van hun succes (of falen)?
  • Zat bij uw nieuwe site ook een login voor Google Analytics, en wil u nu wel eens weten of de nieuwe site in de smaak valt?
  • Struikelt u met Multi-channel en de overvloed van gebeurtenissen in uw statistieken?

Informeer dan nu voor een opleiding Google Analytics.

Basisopleiding – Individueel of in groep

U kan bij mij terecht voor een individuele Google Analytics opleiding, of een opleiding onder collega’s. Met uw site(s) als voorbeeld, en op basis van het gemiddelde niveau van de deelnemers, doorlopen we de basis van Google Analytics:

  • Begrijp hoe Google Analytics data verzamelt en waarom dat belangrijk is bij de interpretatie van de cijfers.
  • Begrijp ten gronde het verschil tussen Sessies en Gebruikers, wat Bounce is, en wat de andere statistieken betekenen.
  • Begrijp de kenmerken (mobiel, besturingssysteem, land, leeftijd, …).
  • Begrijp hun gedrag: welke pagina’s bekijken ze? Hoe navigeren ze in mijn site? Gebruiken ze de zoekbox? Downloaden ze die pdf?
  • Bestudeer waar ze vandaan komen (Facebook, AdWords, nieuwsbrieven, …) en kijk wat het beste rendeert.
  • Bekijk of ze voor u belangrijke pagina’s (doelen) bereiken.

Ervaring leert dat deze basisopleiding zelfs voor mensen die al paar maanden/jaren af en toe bezig zijn met Google Analytics, zeer verhelderend werkt. Afhankelijk van de grootte van de groep, is er meestal ook tijd om heel specifieke vragen te beantwoorden, en een eerste prioriteitenlijstje op te stellen van zaken die best aangepast worden.

De training voldeed volledig aan onze verwachtingen. Het zal ons zeker en vast helpen in onze analyses.

 

Opleiding op maat

Bent u de basis voorbij, en hebt u heel specifieke vragen? Ik kan een opleiding of begeleiding maken volledig op maat. De invulling hiervan is volledig vrij: halve of volledige dag training, tussentijdse korte sessies via Skype, opleiding ter plaatse die heel specifieke problemen tackelt, …

Contacteer me en vertel me waar u mee worstelt, en ik bekijk welke formule het meest geschikt is voor u.

We waren allemaal onder de indruk hoeveel tijd je voor ons hebt uitgetrokken en dat je onze vragen verder hebt opgevolgd. Bedankt daarvoor.

Wat kan ik voor u betekenen?